preskoči na sadržaj

XII. gimnazija Zagreb

PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

Sakupljanjem čepova pomažemo oboljelima od leukemije i limfoma.

Od 2017. godine naša je škola uključena u projekt udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Udruga je pokrenula projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti jest prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…

Sakupljanjem plastičnih čepova možete pomoći oboljelima od leukemije i limfoma da nabave skupocjene lijekove. Potrebno je samo sakupiti čepove, ubaciti ih u košaru postavljenu u hodniku škole koja će čepove dostaviti na adresu udruge.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Ukoliko imate pitanja vezano uz ovaj projekt ili biste se uključili dodatnim angažmanom, slobodno se javite profesorici Nikolini Mišić koja organizira ovu hvalevrijednu akciju.

                        Slika 1. Članak o akciji u školskom časopisu Dvanaesterac

                        Slika 2. Zahvalnica XII. gimnaziji za sudjelovanje u akciji

   

                  Slika 3. Facebook objave Udruge oboljelih od leukemije i limfoma

 

 

 

 

 

 

 

 

                           Slika 4. Potvrde e-Kolektora o zaprimljenim čepovima