preskoči na sadržaj

XII. gimnazija Zagreb

 

Što kada trebam duplikat svjedodžbe?

Za izdavanje duplikata svjedodžbe potrebno je ispuniti obrazac Zahtjev za izdavanje duplikata svjedodžbe, koji je potrebno poslati na e-mail Škole: ured@gimnazija-dvanaesta-zg-skole.hr, ili na fax: 01 2950 277 ili predati osobno u Tajništvu Škole.

Na temelju Zakona o upravnim pristojbama (NN,115/16) i Uredbe o tarifi upravnih pristojbi (NN, 8/17) podnositelj zahtjeva dužan je platiti upravnu pristojbu iZ stavka 6. Tarife br. 52.  u iznosu od 70,00 kn, a koja se plaća u državnim biljezima.

Podnositelj zahtjeva koji je na temelju spomenutog Zakona oslobođen plaćanja upravnih pristojbi dužan je dokazati to pravo.

 

Koji su uvjeti za prijelaz iz druge škole u XII. gimnaziju?

Učenik može prijeći u XII. gimnaziju iz druge škole koja ostvaruje isti obrazovni program na temelju odluke Nastavničkog vijeća XII. gimnazije, koje je dužno voditi računa o tome da ta odluka ne utječe na kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa uz poštovanje propisanih pedagoških standarda.

Učenik prvoga razreda može prijeći u XII. gimnaziju samo ako ima jednak ili veći broj bodova potrebnih za upis od zadnjeg učenika upisanog u XII. gimnaziju tekuće školske godine, osim ako nakon provedenog upisnog postupka nisu popunjena sva slobodna upisna mjesta predviđena odlukom o upisu i strukturom upisa.

Ako učenik prelazi u XII. gimnaziju iz škole koja ostvaruje drugi obrazovni program, upis u Školu može se uvjetovati polaganjem razlikovnih ispita, čiji sadržaj te način i rokove polaganja ispita određuje Nastavničko vijeće.

 

Do kada se može ostvariti prijelaz iz druge škole u XII. gimnaziju?

Učenik može prijeći u XII. gimnaziju iz druge škole najkasnije do početka drugog polugodišta, osim ako se preseli iz jednog mjesta u drugo, kada je Škola dužna upisati učenika koji prelazi iz škole koja ostvaruje isti obrazovni program.  Učenik koji se seli iz jednog mjesta u drugo dužan je uz zamolbu za prijelaz u XII. gimnaziju podnijeti i potvrdu o promjeni prebivališta.

 

Kome se podnosi zamolba za prijelaz u XII. gimnaziju?

Zamolba se podnosi neposredno u Tajništvu Škole, ili na e-mail Škole: ured@gimnazija-dvanaesta-zg-skole.hr , ili faxom na broj: 01 2950 277, ili poštom na adresu: XII. gimnazija, Gjure Prejca 2, 10040 Zagreb.

 

Što je sve potrebno priložiti uz zamolbu?

Uz zamolbu za prijelaz podnose se svjedodžbe od 5-8 razreda osnovne škole te svjedodžbe prethodno završenih razreda srednje škole, odnosno ako je riječ o učeniku prvoga razreda prijepis ocjena iz škole iz koje prelazi.

 

Gdje mogu zatražiti potvrdu u svrhu ostvarivanja učeničkih prava?

Potvrde u svrhu ostvarivanja učeničkih prava (npr. dječjeg doplatka, prijevoza, obiteljske mirovine, učeničkog servisa, zdravstvenog osiguranja i sl.) možete zatražiti i ovjeriti u Tajništvu Škole svakog radnog dana između 8.00 i 15.00 sati.

 

Što ako nisam zadovoljan zaključenom ocjenom iz nastavnog predmeta?

Učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz pojedinog nastavnog predmeta ima u skladu sa odredbama članka 76. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 100. Statuta Škole pravo u roku od 2 dana od dana završetka nastavne godine (zadnjeg dana nastave) podnijeti Nastavničkom vijeću zahtjev radi polaganja ispita pred povjerenstvom. Ispit se polaže u roku 2 dana od dana podnošenja zahtjeva. Način polaganja ispita pred povjerenstvom uređuje se Statutom Škole.

Učenik ili roditelj koji nije zadovoljan zaključenom ocjenom iz vladanja može u roku od 2 dana (od saznanja za ocjenu) podnijeti zahtjev Nastavničkom vijeću radi preispitivanja ocjene.

Iz kojih razloga i na koji način učenik može biti upućen na polaganje predmetnog/razrednog ispita?

Na polaganje predmetnog/razrednog ispita bit će upućen učenik koji nije mogao pohađati nastavu i biti ocijenjen iz jednog ili više nastavnih predmeta iz opravdanih razloga (bolest u dužem trajanju, izvršavanje obveza prema aktima ovlaštenih državnih tijela, drugi razlozi koje takvima ocijeni razredno vijeće). O upućivanju učenika na predmetni/razredni ispit odlučuje Razredno vijeće. Predmetni/razredni ispit organiziraju se na kraju nastave ili kasnije ako je to prijeko potrebno, a mora se položiti najkasnije do početka iduće školske godine.

 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-dnevnici

POMOĆ U VRIJEME PANDEMIJE

    

Školska liječnica

UPISI

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

KORISNE POVEZNICE
Online sadržaji

Da bi se ulogirali na sljedeće sadržaje,
potrebno je imati aktivan

elektronički identitet: AAI@EduHr za
akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno
HUSO korisnički račun za učenike,
nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola.

 


 


 


 

 

 

Flag Counter

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 5. 2017.

Ukupno: 280742
CMS za škole logo
XII. gimnazija Zagreb / Gjure Prejca 2, HR-10000 Zagreb / gimnazija-dvanaesta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-dvanaesta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju